Koncern Holcim predáva brazílske aktíva za vyše 1 mld. USD

10.09.2021 Celý región

Zürich 10. septembra (TASR) - Švajčiarsky cementárenský koncern Holcim sa dohodol na predaji svojho brazílskeho biznisu. Jeho aktíva v Brazílii prevezme za 1,03 miliardy USD (870,08 milióna eur) tamojšia spoločnosť Companhia Siderúrgica Nacional (CSN).

Švajčiarska firma uviedla, že sa chce viac zameriavať na iné oblasti, najmä na technológie. "Odpredaj brazílskych aktív je ďalším krokom v našom procese transformácie, ktorého cieľom je urobiť z Holcimu globálneho lídra v inovatívnych a udržateľných stavebných riešeniach," povedal generálny riaditeľ Holcimu Jan Jenisch. Predajom spomínaných aktív Holcim zároveň zredukuje objem dlhu.

Naopak, cementárenská divízia brazílskej oceliarskej firmy CSN má záujem o kúpu viacerých cementárenských podnikov na domácom vysoko fragmentovanom trhu. V Brazílii sa predaj cementu tento rok prudko zvýšil, za čím je vysoký dopyt po nehnuteľnostiach. Podľa údajov združenia brazílskych výrobcov cementu SNIC predaj cementu na domácom trhu dosiahol za osem mesiacov tohto roka 43,4 milióna ton. V medziročnom porovnaní to znamená rast o 11,4 %.

(1 EUR = 1,1838 USD)
 

Vyberte región

mark